Vroeger moest ik helemaal niks hebben van havermout. Bij havermout moet ik vaak denken van die vieze papperige bakjes. Gelukkig is dit niet het enige wat je ermee kunt, je kan ze gebruiken in pannenkoeken, koekjes en cakes.
Havermout uit de oven, ook wel baked oats genoemd is heerlijk. En je kan er eindeloos mee variëren. Ik ben bij baked oats een favoriet van chocolade maar andere vinden het juist weer heerlijk met fruit. Ieder zijn ding ;).
Dit recept is makkelijk te maken, het vergt wat geduld. Het moet namelijk wel even in de oven staan. Kun jij ondertussen je klaarmaken voor je dag en daarna heerlijk ontbijten.

Baked oats met kaneel
Gang: Ontbijt
Materials
- 50 gram haverpoeder
- 15 gram eiwit poeder (vanille)
- 40 gram yoghurt
- 135 mililiter (plantaardige) melk
- 1 ei
- 1 theelepel kaneel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- handje bakvaste chocolade chips
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng alle ingrediënten samen in een bakje, top af met de chocolade drops
- Zet in de oven voor 25 - 30 minuten
- Eet smakelijk!