bytessa
, , , , ,

Bananenbrood

Dit bananenbrood is echt heerlijk! Mijn lekkerste bananenbrood tot nu toe zelfs ;).

Het recept is heel simpel. Je prak eerst de bananen fijn, het beste is als ze heel rijp zijn. Hierdoor kun je ze makkelijker klein maken en zijn ze een stuk zoeter.

Vervolgens voeg je de eieren toe en meng je dit samen. Daarna voeg de het amandelmeel, havermeel, kaneel en optioneel de suiker toe. Heb je dit niet in huis kun je ook wat dadels of honing toevoegen. 

Vervolgens pak je een los bakje en doe je hier de bakpoeder, backing soda en het citroensap in. Hierdoor activeer je het.

Snij de walnoten in kleine stukjes en doe deze samen met de chocolade in het beslag. Bewaar wat extra voor bovenop. 

Ten slotte snij je de laatste banaan door middel doe je deze op het beslag samen met de overige walnoten en chocolade.

Zet in de oven voor 40 minuten en laat dit even afkoelen. 

Eet smakelijk! ❤️

Tip: Je kan het bananenbrood in de vriezer bewaren. Snij het in plakjes en wikkel het in vershoudfolie. 

Tip: Warm je bananenbrood even kort op in de magnetron en serveer met wat pindakaas

Bananenbrood

Bananenbrood

Yield: 8 stuks

Materials

  • 4 bananen
  • 2 eieren
  • 100 gram havermeel
  • 40 gram amandelmeel
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel baking soda
  • 1 eetlepel citroensap
  • 40 gram walnoten
  • 30 gram bak vaste chocoladedruppels

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Prak drie bananen fijn met een vork of de blender, voeg vervolgens de eieren toe
  • Doe vervolgens de amandelmeel, havermeel, kaneel en optioneel de suiker erbij
  • In een los bakje activeer je het bakpoeder en de baking soda door er de citroensap aan toe te voegen, voeg dit vervolgens bij de rest van het beslag
  • Voeg je beslag in een ingevette cakevorm
  • Snij de walnoten in kleine stukjes en voeg deze ook door het beslag, bewaar er een aantal voor bovenop, doe hetzelfde met de chocolade
  • Als laatste snij je de 4e banaan doormiddel en doe je deze op het beslag in de cakevorm, daarna voeg je de laatste walnoten en chocolade eraan toe
  • Zet het bananenbrood voor 40 minuten in de oven
  • Laat het even afkoelen, eet smakelijk 🙂
Gerelateerde berichten
Bytessa.nl

Get to know me!

Foodblogger en voedselfotograaf

Hi Foodie! 

Leuk dat je een kijkje neemt op ByTessa.nl! Ik ben Tessa en ben het gezicht achter al deze heerlijke recepten. Ik wil je laten zien dat gezond eten helemaal niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn.

Hier vind je makkelijke, goedkopere en voedzame recepten. Van ontbijtrecepten tot toetjes. Voor ieder wat wils dus!
 

Tessa Post

My personal favorites
Explorer