Bananenbrood
Voorbereidingstijd15 min
Active Time50 min
Gang: Bakken, Bijgerecht, lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Yield: 12 plakjes
Materials
- 3 bananen 1 extra voor bovenop (4 bananen in totaal)
- 80 gram amandelmeel
- 60 gram havermout
- 3 eieren
- 80 gram pure chocolade
- 30 gram hazelnoten
- 30 gram pecannoten
- 30 gram amandelen
- 120 gram kwark
- ¾ theelepel backing soda
- 1 eetlepel citroensap
- 70 gram dadels
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Maal met de keukenmachine de havermout en walnoten fijn zodat het een soort poeder word
- Prak 4 bananen fijn in een kom, doe daar vervolgens de honing en citroensap bij
- Doe daar vervolgens de bloem, havermout, walnoten, zout en bakpoeder bij en mix dit
- Doe daarna beetje bij beetje wat zonnebloem olie erbij zodat het rustig kan samenvoegen tot 1 mooi beslag
- Snij de pure chocolade en de dadels in kleine stukjes en voeg dit bij het beslag
- vet de cakevorm in(, doe er bakpapier in) en doe het beslag in de vorm, snij de laatste banaan doormidden en doe deze er bovenop
- Zet het in de oven voor 60 minuten en eet smakelijk!