bytessa
, , , , , ,

Bananenbrood

Bananenbrood

Voorbereidingstijd15 min
Active Time50 min
Gang: Bakken, Bijgerecht, lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Yield: 12 plakjes

Materials

  • 3 bananen 1 extra voor bovenop (4 bananen in totaal)
  • 80 gram amandelmeel
  • 60 gram havermout
  • 3 eieren
  • 80 gram pure chocolade
  • 30 gram hazelnoten
  • 30 gram pecannoten
  • 30 gram amandelen
  • 120 gram kwark
  • ¾ theelepel backing soda
  • 1 eetlepel citroensap
  • 70 gram dadels

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Maal met de keukenmachine de havermout en walnoten fijn zodat het een soort poeder word
  • Prak 4 bananen fijn in een kom, doe daar vervolgens de honing en citroensap bij
  • Doe daar vervolgens de bloem, havermout, walnoten, zout en bakpoeder bij en mix dit
  • Doe daarna beetje bij beetje wat zonnebloem olie erbij zodat het rustig kan samenvoegen tot 1 mooi beslag
  • Snij de pure chocolade en de dadels in kleine stukjes en voeg dit bij het beslag
  • vet de cakevorm in(, doe er bakpapier in) en doe het beslag in de vorm, snij de laatste banaan doormidden en doe deze er bovenop
  • Zet het in de oven voor 60 minuten en eet smakelijk!
Gerelateerde berichten
Bytessa.nl

Get to know me!

Foodblogger en voedselfotograaf

Hi Foodie! 

Leuk dat je een kijkje neemt op ByTessa.nl! Ik ben Tessa en ben het gezicht achter al deze heerlijke recepten. Ik wil je laten zien dat gezond eten helemaal niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn.

Hier vind je makkelijke, goedkopere en voedzame recepten. Van ontbijtrecepten tot toetjes. Voor ieder wat wils dus!
 

Tessa Post

My personal favorites
Explorer