Boerenkool
Voorbereidingstijd10 min
Active Time30 min
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: aardappel, boerenkool, boter, melk, paprika, ui
Yield: 4 personen
Materials
- 300 gram grove boerenkool
- 1 stuk zoete puntpaprika
- 150 gram rode uien
- 1600 gram kruimige aardappelen
- 100 ml melk
- 50 gram boter
- rookworst
- zout en peper
- 1 eetlepel zonnebloem olie
Instructies
- Snij de rode ui in kleine blokjes en de paprika in reepjes
- Zet een steelpannetje op, zorg dat dit water goed warm is maar niet kokend. Doe hier de rookworst in voor ongeveer 15-20 minuten
- Zorg dat je een grote pan met water opzet. Als dit kookt kun je hier de boerenkool en aardappelen indoen.
- Bak de rode ui en de paprika een beetje in een koekenpan met zonnebloemolie
- Na ongeveer 20 minuten is de boerenkool klaar, giet het water eruit en stamp dit tot een mooie stampot.
- Voeg ondertussen de melk en boter bij zodat het wat smeuiger wordt. Voeg de peper en zout toe naar smaak.