Bulgur. Ik vind het heerlijk. Vaak heb ik nog wat groente in huis. Ik kook dan vaak wat bulgur en heb dan een goede voedzame salade.
Mocht ik een keer snel willen eten of makkelijk is dit iets wat zo klaar is. Ik maak dan vaak meerdere porties. Dan hoef ik het de dagen daarna alleen op te warmen. en nu het wat kouder wordt vind ik warm eten altijd fijner dan koud.
Eet smakelijk!

Bulgur salade
Yield: 2 personen
Materials
Groente
- ½ rode ui
- 150 gram zoete aardappel
- 50 gram courgette
- 100 gram champignons
- 50 gram paprika
Kruiden
- 1 theelepel gember
- ½ theelepel kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijnpoeder
- 2 eetlepels Ketjap manis
- ½ sap van citroen
- 8 gram platte peterselie
- zout en peper naar smaak
Overig
- 180 gram ketjap tempeh Albert Heijn
- 50 gram feta
- 40 gram rozijnen
- 3 eetlepels olijfolie
Instructies
- Snij de zoete aardappel, courgette en paprika in blokjes. De champignons in partjes en rode ui in halve ringen.
- Doe de olijfolie in de koekenpan en zet op middelhoog vuur. Bak eerst de zoete aardappel blokjes met een deksel op de pan. Blijf wel regelmatig roeren anders worden de blokjes zwart.
- Kook in een andere pan de bulgur volgens gebruiksaanwijzing.
- Nadat de zoete aardappel bijna gaar is voeg je de andere groente toe.
- Als alle groente bijna gaar zijn voeg je als laatste de tempeh toe.
- Voeg vervolgens de kruiden één voor één toe. Hou de peterselie nog even apart dit bewaar je voor het laatste.
- Doe de bulgur samen met de groente. Garneer met wat rozijnen, feta en peterselie
- Eet smakelijk!