bytessa

Burritobowl

Voorbereidingstijd10 min
Active Time15 min
Yield: 4 personen

Materials

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 gram Rijst
  • 1 zak Tortillia chips
  • 400 gram Gemarineerde kippendijen
  • 250 gram zure room
  • 2 Limoenen

Groente

  • 1 krop ijsbergsla
  • 350 gram Cherrytomaatjes
  • 500 gram Kidneybonen
  • 2 avocado/quacamole
  • 200 gram Mais
  • 1 Bosui

Kruiden

  • Peper en zout
  • Pull biber

Instructies

  • zet een pan water op om de rijst in te koken
  • Pak een koekenpan en bak daarin de kip goudbruin
  • Maak de guacamole en snij de cherrytomaatjes doormidden
  • Doe de zure room in een bakje/spuitzak samen met wat limoensap en de pull biber
  • Zorg terwijl je de rijst kookt ook de mais en de kidneybonen warm zijn
  • Haal wat bladeren van de kropsla en leg die op het bord zodat het het hele bord bedekt
  • Leg vervolgens de rijst in het midden van het bord
  • daarna leg je alle andere ingredienten erom heen en doe je de zure room erover heen
  • Eet smakelijk!