


Al heel lang had ik deze lekkere koekjes op mijn lijstje staan. Als ik dit koekje kreeg bij een restaurant voelde ik me altijd helemaal gelukkig omdat ik het zo lekker vind! En eigenlijk is het heel makkelijk om te maken met een paar ingredienten. Maar pas op de koekjes zijn redelijk hard dus wees lief voor je gebit 🙂
Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als ik, bij mij waren ze zo op.
Eet smakelijk!
Cantuccini
Voorbereidingstijd15 min
Active Time50 min
Gang: Bakken, Tussendoortje
Keuken: Italiaans
Yield: 20 stuks
Materials
- 180 gram kristalsuiker
- 225 gram bloem
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels vanille extract
- 80 gram geroosterde amandelen
- 1 theelepel citroensap
- mespuntje zeezout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Doe de suiker, bloem, zout en bakpoeder samen in een kom, voeg daarna de eieren, citroensap en vanille extract toe en meng dit tot een kruimelig deeg.
- Leg een beetje bloem op het aanrechtblad (zodat het niet vastplakt) en leg daarna het deeg erbovenop. Kneed dit tot je deeg één mooi geheel is.
- Snij de amandelen in grote stukken en meng deze samen met het deeg.
- Verdeel het deeg daarna in twee stukken en leg het als twee staven neer op een bakplaat. Schuif dit in de oven voor 35 minuten.
- Na 35 minuten haal je het deeg uit de oven en snij je het in plakjes vervolgens leg je het weer terug voor ongeveer 15 minuten