bytessa
,

Chocolade brownie

chocolade brownie

 Bak jij ook weleens met chocolade? Ik wel! graag zelfs! Laatst maakte ik deze lekkere chocolade brownies.

Ik hou niet van chocolade maar met bakken vind ik heerlijk om chocolade te gebruiken. Wie durft er nee te zeggen tegen brownies?  😉 

Dit recept ontstond echt heel spontaan van; ik heb zin in brownies, ik ga brownies maken naar ik heb brownies. 

Ik was opzoek naar een lekker recept waarbij die chewy van binnen is en lekker crunchy van buiten. En tot mijn verbazing lukte mij dit in één keer. 

En als mij dit lukt kun jij dit ook! 

Tip: snij wat walnoten en/of pecannoten en voeg deze toe aan de mix zodat je een extra bite hebt. 

Je kan de brownie ook serveren als dessert met vers fruit en wat slagroom.  

chocolade brownie

Brownies

Active Time30 min
Gang: Tussendoortje
Yield: 12 stuks
calorieën: 500kcal

Materials

  • 3 eieren + 1 eidooier
  • 1,5 theelepel vanille extract
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram kristalsuiker
  • 100 g gram bruine basterdsuiker
  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram melkchocolade
  • 150 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 40 gram pure chocolade grof gehakt

Instructies

  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • Zet een steelpannetje op met een klein beetje water, zet op het pannetje een bak die niet kan smelten.
  • Doe in de bak de chocolade (puur en melk) en de roomboter. Dit smelt nu door de stoom van de onderste pan. Als het water kookt zet je het vuur laag zodat de chocolade niet verbrand.
  • Als dit helemaal gesmolten is laat het ongeveer 4 minuten afkoelen
  • Klop ondertussen de eieren, vanille extract en de suiker op. Doe dit op een harde stand zodat het lekker luchtig wordt. Dit doe je ook ongeveer 4 minuten.
  • Nadat de eieren luchtig zijn opgeklopt giet je rustig de chocolade erbij en meng je dit samen.
  • Vervolgens roer je met een spatel de bloem, bakpoeder en zout erdoor heen
  • Vet de bakvorm in en bedek met bakpapier
  • Voeg als laatste de grove chocolade stukjes erdoorheen en mix dit met het beslag
  • Doe het beslag in de bakvorm en zet het voor 50 minuten in de oven
  • Laat de brownie ongeveer 2 a 3 uur afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt anders valt hij uit elkaar
  • Eet smakelijk!
Gerelateerde berichten
Bytessa.nl

Get to know me!

Foodblogger en voedselfotograaf

Hi Foodie! 

Leuk dat je een kijkje neemt op ByTessa.nl! Ik ben Tessa en ben het gezicht achter al deze heerlijke recepten. Ik wil je laten zien dat gezond eten helemaal niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn.

Hier vind je makkelijke, goedkopere en voedzame recepten. Van ontbijtrecepten tot toetjes. Voor ieder wat wils dus!
 

Tessa Post

My personal favorites
Explorer