Voor de chocolade lovers is dit een ideaal recept! Het is namelijk de gezondere versie van de chocolade mousse.
De chocolade mousse is op basis van chiazaad en cacaopoeder. Sommige mensen vinden chiazaad een bijzondere substantie, in dit recept doe je het in de blender waardoor er echt een mousse ontstaat.
Je kan deze chocolade mousse zelfs als ontbijt eten 😉
Ik serveerde het met 1 eetlepel kwark per portie en wat frambozen.

Chocolade mousse van chiazaad
Voorbereidingstijd2 uur
Active Time10 min
Gang: dessert, Ontbijt
Yield: 3 personen
Materials
- 350 mililiter havermelk
- 70 gram chiazaad
- 3 eetlepels agavesiroop
- 20 gram cacaopoeder
- 1 theelepel kaneel
- kwark (optioneel)
Instructies
- doe alle ingrediënten behalve de kwark in een kom en zet dit voor minimaal 2 uur in de koelkast
- Na 2 uur heeft het de juiste dikte en doe je dit in de blender totdat het eruit ziet als chocolade mousse
- Ik serveer het met 1 eetlepel kwark per portie en frambozen
- Eet smakelijk!