Karamelsaus is een samenstelling van suiker, water, boter en slagroom. Maar wat nou als er ook een gezondere versie bestaat? Wat nog simpelere is zelfs. Want er komt geen pan of vuur aan te pas.
Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine. Sterker nog de keukenmachine doet het werk voor je 😉
Je doet eerst de dadels in de keukenmachine waardoor het in hele kleine stukjes worden gesneden. De keukenmachine gaat wel wat tegenstribbelen dus hou hem even vast en blijf in de buurt. Als dit gedaan is voeg je de amandelmelk toe en heb je gezondere karamel saus.
Hou je nou meer van karamel zeezout dan kun je er nog wat zout aan toevoegen.
Eet smakelijk!

Dadel karamelsaus
Active Time5 min
Gang: dessert
calorieën: 337kcal
Materials
- 100 gram dadels
- 75 milliliter amandelmelk
Instructies
- Doe de dadels in de keukenmixer voor ongeveer twee minuten
- Vervolgens voeg je de amandelmelk toe
- Hou de foodprocessor goed vast, door de dadels gaat hij flink bewegen
- Blend dit totdat er een soort karamelsaus ontstaat