Dit ontbijtje is echt een verwennerij! En het enige wat je ervoor nodig hebt is een steelpannetje en een oven.
Het recept is simpel. Verwarm de oven voor op 180 graden. Daarna zet je een steelpannetje op laag vuur aan en smelt daar de kokosolie in. Als dit gesmolten is zet je het vuur uit en voeg je dit samen met de honing. Hierna doe je de havermoutmeel en amandelmeel erbij. Hierdoor gaat het kruimelen en krijg je een crumble.
Vervolgens doe je de (diepvries) kersen in een bakje. Ik doe dit gewoon met kersen welke direct uit de vriezer komen maar je kan ze ook even laten ontdooien of verse kersen gebruiken.
Over de kersen doe je de crumble. Zet dit voor 20 á 25 minuten in de oven.

Gezonde kersen crumble
Active Time30 min
Yield: 1 persoon
calorieën: 407kcal
Materials
- 100 gram diepvries kersen
- 25 gram havermoutmeel
- 15 gram amandelmeel
- 12 gram kokosolie
- ½ theelepel honing
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de kokosolie in een steelpannetje (of de magnetron) en wacht tot dit gesmolten is. Meng hierna dit samen met de honing.
- Daarna voeg je de havermout- en amandelmeel toe en roer je dit totdat eruit ziet als crumble
- Vervolgens doe je de diepvries kersen in een (ovenbestendig) bakje. Daaroverheen komt de crumble
- Zet dit in de oven voor 20 á 25 minuten