Gezonde cheesecake
Active Time1 uur
Gang: Nagerecht
calorieën: 246kcal
Materials
Benodigheden
- bakvorm 20 cm
- Foodprocessor
Bodem
- 120 gram havermout
- 125 gram dadels
- 30 gram kokosolie
- 2 eetlepels agavesiroop
Vulling
- 700 gram Griekse kwark 0,1% vet
- 50 gram eiwitpoeder
- 40 gram eiwit
- 1 ei
- 150 gram zuivelspread naturel
- 2 eetlepels zoetstof
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden en vet de bakvorm in met wat olie of bakspray
- Doe de kokosolie in een steelpannetje en smelt dit op laag vuur, als dit gesmolten is doe je alle ingrediënten van de bodem in de foodprocessor.
- Zet de foodprocessor aan totdat het goed gemengd is met elkaar
- Vervolgens doe je de bodem in de bakvorm en zet je dit voor 20 minuten in de oven
- Na 20 minuten haal je dit eruit en wacht je even tot dat de bodem is afgekoeld
- Ondertussen meng je alle ingrediënten voor de vulling, daarna doe je de vulling om de bodem en zet je dit in de oven voor 55-65 minuten
- Als de cheesecake klaar is zet je hem minimaal 5 a 6 uur in de koelkast zodat het goed hard kan worden. Het is niet erg als de cheesecake in het midden nog niet helemaal hard is als je hem uit de oven haalt.
- Eet smakelijk!