Wist je dat je heel makkelijk zelf fruitspread kunt maken? En het is nog veel gezonder ook! 😉 Bij dit recept zijn namelijk geen extra suikers toegevoegd.
Het is heel simpel, kind kan de was doen zou ik zeggen. Ik had één pakje diepvries kersen. Dit deed ik in een steelpannetje op laag vuur, totdat alles ontdooit is. Zet het vuur niet te hoog. Het mag best lichtjes koken maar niet te hard. Nadat alles ontdooit is doe je er een eetlepel chiazaad bij. Dit roer je goed door. Â
Daarna kun je het vuur uitzetten. Laat dit even op het aanrecht afkoelen, als de echte warme ervan af is kun je het voor een tijdje in de koelkast bewaren. Let er wel op dat het potje waar je het in doet goed schoon is. Anders gaat de fruitspread al snel schimmelen.
Je kan ervoor kiezen om de fruitspread nog even door de blender of staafmixer te halen.Â
Je kan de fruitspread eten bij:Â
– yoghurt of kwark
– op een rijstewafel met cottagecheese
– Op een boterham of croissantje
– Bij je toetje
Mocht je het nog niet zoet genoeg vinden kun je er wat zoetstof aan toevoegen. Â

Gezonde fruitspread van chiazaad
Materials
- 250 gram diepvries kersen
- 1 eetlepel chiazaad
Instructies
- Verwarm de (diepvries) kersen op laag vuur
- Als de kersen warm zijn ontstaat er een dikkere substantie, vervolgens voeg je de chiazaad toe
- laat dit nog ongeveer 2 minuten zachtjes koken op laag vuur
- Voeg eventueel nog wat extra zoetstof en/of limoensap toe
- Laat afkoelen voor minimaal 2 uur, zet na een tijdje in de koelkast
- Eet smakelijk!