bytessa
, , ,

Gezondere fruitspread

Wist je dat je heel makkelijk zelf fruitspread kunt maken? En het is nog veel gezonder ook! 😉 Bij dit recept zijn namelijk geen extra suikers toegevoegd.

Het is heel simpel, kind kan de was doen zou ik zeggen. Ik had één pakje diepvries kersen. Dit deed ik in een steelpannetje op laag vuur, totdat alles ontdooit is. Zet het vuur niet te hoog. Het mag best lichtjes koken maar niet te hard. Nadat alles ontdooit is doe je er een eetlepel chiazaad bij. Dit roer je goed door.  

Daarna kun je het vuur uitzetten. Laat dit even op het aanrecht afkoelen, als de echte warme ervan af is kun je het voor een tijdje in de koelkast bewaren. Let er wel op dat het potje waar je het in doet goed schoon is. Anders gaat de fruitspread al snel schimmelen.

Je kan ervoor kiezen om de fruitspread nog even door de blender of staafmixer te halen. 

Je kan de fruitspread eten bij: 
– yoghurt of kwark
– op een rijstewafel met cottagecheese
– Op een boterham of croissantje
– Bij je toetje

Mocht je het nog niet zoet genoeg vinden kun je er wat zoetstof aan toevoegen.  

Fruitspread

Gezonde fruitspread van chiazaad

Materials

  • 250 gram diepvries kersen
  • 1 eetlepel chiazaad

Instructies

  • Verwarm de (diepvries) kersen op laag vuur
  • Als de kersen warm zijn ontstaat er een dikkere substantie, vervolgens voeg je de chiazaad toe
  • laat dit nog ongeveer 2 minuten zachtjes koken op laag vuur
  • Voeg eventueel nog wat extra zoetstof en/of limoensap toe
  • Laat afkoelen voor minimaal 2 uur, zet na een tijdje in de koelkast
  • Eet smakelijk!
Gerelateerde berichten
Bytessa.nl

Get to know me!

Foodblogger en voedselfotograaf

Hi Foodie! 

Leuk dat je een kijkje neemt op ByTessa.nl! Ik ben Tessa en ben het gezicht achter al deze heerlijke recepten. Ik wil je laten zien dat gezond eten helemaal niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn.

Hier vind je makkelijke, goedkopere en voedzame recepten. Van ontbijtrecepten tot toetjes. Voor ieder wat wils dus!
 

Tessa Post

My personal favorites
Explorer