Dit smaakt echt naar snickers! Dadels is een vrucht die je veelzijdig kunt inzetten. Je kan het gebruiken om mee te bakken maar ook om zo los te eten. Ik at eigenlijk dadels nooit los omdat ik dat niet zo lekker vond.
Maar nu ik dit recept hebt gemaakt ben ik om. Ik gebruikte het eerst vaak voor mijn smoothies of bakrecepten om het wat zoeter te maken.
Het maakt ook echt uit welke dadels je koopt. Als je financieel de ruimte hebt raad ik aan om medjoul dadels te kopen. Deze zijn wat smeuïger dan de ‘gewone’ dadels. Daardoor zijn ze al een stuk lekkerder.
Eet smakelijk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind 🙂

Gezondere snickers dadels
Active Time15 min
Gang: dessert, tussendoor, Tussendoortje
Yield: 11 dadels
Materials
- 11 dadels
- 11 theelepels pindakaas
- 250 gram pure chocolade
- kokosrasp naar wens
- (ongezouten) pinda's naar wens
Instructies
- Snij de dadels open en haal de pit eruit
- doe in elke dadel ongeveer 1 theelepel pindakaas. Totdat hij vol zit.
- Verwarm ondertussen de pure chocolade in de magnetron
- doop de dadels met pindakaas in het bakje met gesmolten chocolade zodat de dadel omhuld is met chocolade
- Voeg als laatste nog wat kokosrasp en pinda's toe
- Zet in de koelkast voor minimaal 4 uur
- Eet smakelijk!