Er is niks lekkerder dan een kop warme chocolade melk met de koude temperaturen. Nu zit er in de kant en klare chocolademelk of chocolademelk poeder veel suikers.
Leuk om hier dus zelf mee aan de slag te gaan om het iets gezonder te maken. Je hebt eigenlijk maar drie ingrediënten nodig.
– Melk
– Cacaopoeder
– Suiker
Cacaopoeder is van zichzelf vrij bitter. Als je er niks zoets aan toegevoegd zal je chocolademelk niet snel lekker zijn.
Ik voegde er 1 eetlepel kokosbloesem suiker aan toe. Maar je kan ook zoetstof, suikervervanger of honing aan toevoegen. Wil je het nog zoeter maken kun je er nog wat extra suiker aan toevoegen.
En af en toe mag je best genieten dus serveer het lekker met wat slagroom en mini marshmallows.

Gezonde(re) warme chocolademelk
Yield: 1 portie
Materials
- 300 milliliter (plantaardige) melk
- 1 theelepel cacaopoeder
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
- (plantaardige) slagroom optioneel
- mini marshmallows optioneel
Instructies
- Verwarm de melk, suiker en cacaopoeder in een pannetje totdat het goed warm is
- Schenk in een kom met slagroom en mini marshmallows
- Eet smakelijk!