bytessa
, ,

Gnocci met pomoen en salie

Ondertussen is pompoen in het seizoen, tijd om hier lekkere receptjes mee te maken. Zo maakte ik deze pompoen gnocci.

Als eerste maak je de pompoen schoon en kun je deze eventueel schillen. Voor twee porties heb je voldoende aan een halve flespompoen. 

Ondertussen kun je de oven voorverwarmen op 180 graden. Vervolgens snij je de pompoen in grove stukken. Deze doe je in de oven samen met de salie, olijfolie, komijnpoeder, peper en zout. Dit doe je voor ongeveer 40 minuten.

Daarna haal je de pompoen uit de oven en doe je dit in de blender samen met de zuivelspread en de 75 milliliter water. Mocht de saus nog te dik zijn kun je er nog wat extra water aan toevoegen.

Zet ondertussen een koekenpan aan zonder olijfolie en bak hierin de spekjes krokant.

Daarna snij je de ui in kleine stukjes en bak je deze in een andere koekenpan, nadat de ui glazig is voeg je knoflookpuree hieraan toe en bak je dit nog een paar minuten mee. Daarna voeg je de gnocci toe totdat deze goudbruin is. Deze hoef je dus niet meer te koken.

Hierna voeg je de (pompoen)saus eraan toe. Als dit allemaal goed warm is kun je dit verdelen over twee borden. Doe vervolgens de spekjes eroverheen samen met de walnoten. Serveer nog met wat extra salie. 

Wil je hem liever vega? Dan kun je de spekjes vervangen voor vegetarische spekjes. 

Eet smakelijk! ❤️

Gnocci met pomoen, salie en spekjes

Gnocci met pompoen en spekjes

Voorbereidingstijd40 min
Active Time20 min
Yield: 2 porties

Materials

  • 0,5 flespompoen
  • 2 theelepels salie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • scheutje olijfolie( voor bij de pomoen)
  • 1 theelepel knoflookpuree
  • 1 ui
  • 2 grote eetlepels zuivelspread
  • 150 gram spekjes
  • 75 milliliter water
  • 300 gram gnocci
  • peper en zout naar wens

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en maak de flespomoen schoon. Je kunt deze schillen maar dit is niet noodzakelijk
  • Snij de pompoen in grove stukken en leg dit in de oven samen met de olijfolie, salie, komijnpoeder, zout en peper
  • Na 40 minuten haal je de pompoen uit de oven en doe je dit in de blender samen met de knoflookpuree en zuivelspread. Mocht de saus nog te dik zijn kan je eventueel een scheutje water toevoegen. Voeg naar wens eventueel nog zout en peper toe.
  • Snij de ui in kleine stukjes en bak dit even kort aan in de koekenpan. Als dit glazig is voeg je de gnocci toe. Goed blijven roeren totdat ze goudbruin zijn.
  • Doe in een andere koekenpan de spekjes bakken, dit bak je zonder olie. Als de spekjes goed zijn kun je het vuur uitzetten.
  • De ondertussen de pompoensaus bij de ui en gnocci. Als dit warm is kun je dit serveren op twee borden. Voeg hieroverheen de gnocci en wat extra salie.
  • Snij de walnoten in kleine stukjes en serveer dit over de borden.
Gerelateerde berichten
Bytessa.nl

Get to know me!

Foodblogger en voedselfotograaf

Hi Foodie! 

Leuk dat je een kijkje neemt op ByTessa.nl! Ik ben Tessa en ben het gezicht achter al deze heerlijke recepten. Ik wil je laten zien dat gezond eten helemaal niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn.

Hier vind je makkelijke, goedkopere en voedzame recepten. Van ontbijtrecepten tot toetjes. Voor ieder wat wils dus!
 

Tessa Post

My personal favorites
Explorer