Granola met banaan, ideaal! Hierdoor hoef je namelijk geen extra zoetstof toe te voegen. Hoe rijper je bananen zijn hoe zoeter ze zijn.
Als eerste prak je je banaan fijn en vervolgens voeg je alle overige ingrediënten eraan toe, dit roer je goed door.
Vervolgens leg je dit in een ovenschaal of op bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet dit voor 15 tot 20 minuten in de oven. Schep regelmatig om zodat het niet verbrand en alles goed gaar is.
Je kan dit ongeveer twee weken bewaren, hoe langer je het bewaard hoe minder crunchy het is. Voor het lekkerste effect eet je het dezelfde dag op.
Eet smakelijk! ❤️

Granola met banaan
Voorbereidingstijd5 min
Active Time20 min
Materials
- 1 banaan
- 100 gram havermout
- 50 gram gedroogde cranberries
- 30 gram pompoenpitten
- 30 gram zonnebloempitten
- 40 gram (fijngesneden) pecan noten
- 1 theelepel koek- en speculaas kruiden
- 2 theelepels kaneel
- ½ theelepel zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Pak en kom, doe hier de (rijpe) banaan in en prak deze fijn
- Voeg vervolgens de overige ingrediënten hier aan toe en meng dit goed
- Leg het mengsel op bakpapier of een ovenschaal
- Zet dit in de oven voor 15 tot 20 minuten, zorg dat je het regelmatig even omschept
- Eet smakelijk!