Ik moet wel toegeven. Als je even snel wilt ontbijten is dit niet jou recept. Maar hou je van havermout en heb je tijd om iets lekkers te maken? Dan is dit het ideale recept! Het is makkelijk en zo klaar. En de meeste ingrediënten heb je vaak al in huis! Ik ben zelf niet zo superfan van havermout maar op deze manier vind ik het wel heel lekker!
Tip: serveer lekker met een lepeltje yoghurt erop voor de frisheid. En hou je heel erg van zoet kan je nog wat honing bovenop de yoghurt toevoegen!

Havermout met rood fruit uit de oven
Voorbereidingstijd10 min
Active Time35 min
Gang: lunch, Ontbijt
Trefwoord: fruit, havermout, healthy, oven, vers
Yield: 2 personen
Materials
- 100 gram havermout
- 230 gram rood fruit Ik gebruikte diepvries kersen, aardbeien en frambozen
- 40 gram honing
- 150 milliliter melk
- 20 gram kokosolie
- 1 ei
- 2 eetlepels yoghurt optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de kokosolie in een steelpannetje en wacht totdat de kokosolie gesmolten is, doe dit op laag vuur (het hoeft niet te koken)
- Haal vervolgens het fruit uit de diepvries
- Doe daarna alle ingrediënten in een kom behalve het fruit, meng dit tot één geheel, dit is je havermout beslag
- Daarna doe je de helft van het havermoutbeslag bij het fruit, vervolgens doe je dit in twee kommetjes die tegen de temperatuur van de oven kunnen
- Vervolgens strooi je het overige beslag wat je over hebt eroverheen
- Schuif de kommetjes in de oven en wacht ongeveer 35 minuten, als je het in een wat grotere schaal doet zou ik het er 10 minuten langer in laten staan. Totdat het beslag mooi goudbruin is