Deze komkommer bootjes zijn ideaal om te maken voor deze warme temperaturen.
Vandaag wordt het 30 graden, ik vind het zelf dan lekker om wat luchtigs te eten.
Dit recept staat binnen 20 minuten op tafel en kun je serveren bij zowel de lunch, borrel, diner of lekker als tussendoor!
Eet smakelijk, ik ben benieuwd wat je ervan vind!

Komkommerbootjes met rivierkreeftjes en avocado
Active Time15 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch, snack
Yield: 2 porties
Materials
- 1 komkommer
- 60 gram pokebowl rijst
- ½ avocado
- 1½ eetlepel rijstazijn
- 12 rivierkreeftjes
- 1 theelepel zwarte- en witte sesamzaadjes
- peper en zout naar smaak
Saus
- ½ eetlepel sriracha
- 3 eetlepels mayonaise
Instructies
- Zet een pan met water op en kook de rijst volgens de verpakking
- Giet de rijst af en spoel af zodat hij koud of lauw warm is
- Voeg de rijstazijn bij de rijst en voeg eventueel wat zout en peper toe
- Snij de komkommer doormidden en lepel deze uit zodat er geen vruchtvlees meer inzit
- Snij ondertussen ook de avocado in plakjes
- Vul volgens de komkommer met rijst, avocado, rivierkreeftjes en sesamzaadjes
- Top af met de dressing
- Eet smakelijk!