linzensalade met mango en avocado

Voorbereidingstijd40 min
Active Time10 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Trefwoord: avocado, gezond, healthy, linzen, mango, salade, sla, vega, vegan
Yield: 2 personen

Materials

  • 150 gram gedroogde groene linzen
  • 50 gram gemengde sla
  • ½ komkommer
  • 200 gram diepvries mango
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel gepofte quinoa optioneel
  • snufje chili poeder optioneel

Instructies

  • Zet een pan met water op en kook de linzen in 40 minuten gaar, spoel ze daarna af zodat ze lauwwarm zijn. Je kan dit ook van te voren doen zodat je ze koud in de salade doet.
  • Haal ondertussen de mango uit de diepvries en zet ik een bakje met lauw water zodat ze kunnen ontdooien.
  • Snij de komkommer in plakjes en de avocado in blokjes.
  • Meng de sla met de avocado, komkommer, linzen, mango en citroensap.
  • Leg de salade op een bord en maak het af met wat gepofte quinoa en chilipeper.
  • Als je er iets van een saus doorheen wilt kun je er 1 lepel (soja) yoghurt overheen doen met wat zout, peper en citroensap.