bytessa
, ,

Marmercake

Marmercake

Active Time20 min
Gang: Bakken
Yield: 12 plakjes

Materials

Basisvulling

  • 215 gram fijne kristal suiker
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille extract

Chocolade kleur

  • 2 eetlepels melk
  • 3 theelepels cacaopoeder

Instructies

  • Zorg dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn, vet de ovenschaal in en bekleed met bakpapier
  • Klopt de boter op in de keuken machine en voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe
  • Als je dit te snel doet is er een kans dat het gaat schiften of je cake niet goed rijst
  • Voeg de suiker toe en zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg dat ook een beetje bij beetje toe
  • Doe daarna de zout en vanille extract toevoegen
  • Als dit gemengt is stop je de helft van het beslag in een andere kom
  • Doe hier de cacaopoeder en de melk in
  • Doe eerst het normale beslag erin en doe vervolgens de chocolade vulling erover heen
  • Ga met een sateprikker door je beslag om het te 'mixen'
  • Stop het in de oven op 160 graden voor ongeveer 60 minuten
  • Eet smakelijk!
Gerelateerde berichten
Bytessa.nl

Get to know me!

Foodblogger en voedselfotograaf

Hi Foodie! 

Leuk dat je een kijkje neemt op ByTessa.nl! Ik ben Tessa en ben het gezicht achter al deze heerlijke recepten. Ik wil je laten zien dat gezond eten helemaal niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn.

Hier vind je makkelijke, goedkopere en voedzame recepten. Van ontbijtrecepten tot toetjes. Voor ieder wat wils dus!
 

Tessa Post

My personal favorites
Explorer