Marmercake
Active Time20 min
Gang: Bakken
Yield: 12 plakjes
Materials
Basisvulling
- 215 gram fijne kristal suiker
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram ongezouten roomboter
- 4 eieren
- snufje zout
- 1 theelepel vanille extract
Chocolade kleur
- 2 eetlepels melk
- 3 theelepels cacaopoeder
Instructies
- Zorg dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn, vet de ovenschaal in en bekleed met bakpapier
- Klopt de boter op in de keuken machine en voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe
- Als je dit te snel doet is er een kans dat het gaat schiften of je cake niet goed rijst
- Voeg de suiker toe en zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg dat ook een beetje bij beetje toe
- Doe daarna de zout en vanille extract toevoegen
- Als dit gemengt is stop je de helft van het beslag in een andere kom
- Doe hier de cacaopoeder en de melk in
- Doe eerst het normale beslag erin en doe vervolgens de chocolade vulling erover heen
- Ga met een sateprikker door je beslag om het te 'mixen'
- Stop het in de oven op 160 graden voor ongeveer 60 minuten
- Eet smakelijk!