Noedels met kip
Voorbereidingstijd15 min
Active Time30 min
Gang: Hoofdgerecht
Yield: 3 personen
Materials
- 1 eetlepel zonnebloem olie
- 350 gram kippendijen
- 200 gram ramen noedels
- 100 gram kroepoek
- handje ongezouten pinda's
- 1 flesje zoetzure saus
Kruiden
- 1 tl knoflook
- ½ tl chilipoeder
- 1 tl kipkruiden
- 1 el sojasaus
- 5 takjes peterselie
- 1 tl sesamzaadjes
- Snufje peper en zout
Groente
- 1 paprika
- 250 gram tuinbonen
- 50 gram tauge
- ¼ komkommer
- 4 cherrytomaatjes
- 1 rode ui
Instructies
- Bak de kip goudbruin met de knoflook, chili, zout. Doe daarna de rode ui erbij met de soja saus. En zet twee pannen met water aan.
- Bak daarna de paprika een paar minuten mee. Zorg ondertussen dat je pan water aan het koken is. Stop in 1 pan de tuinbonen, na vijf minuten kun je in de andere pan de noedels doen.
- Zorg vervolgens dat je de komkommer gesneden hebt, de cherrytomaatjes doormidden hebt gesneden en de pinda's hebt fijn gehakt.
- Giet na de aangegeven minuten de tuinbonen af en stop deze bij de kip en de paprika. Bak deze nog twee minuten mee.
- Giet vervolgens de noedels af en doe ongeveer de helft van de tauge bij de kip in de pan. Bak deze ongeveer 1 minuut nog mee. Doe hier nog een snufje peper over de groente.
- Doe daarna een beetje noedels op een bord met daaroverheen de groente. Daarna kun je het afmaken met de pinda's, peterselie, tomaat en komkommer.
- Eet smakelijk!