Pasta carbonara is echt heerlijk! Maar wist je dat veel mensen het met room maken? Dit is iets wat juist niet in de carbonara zit. De dressing bestaat namelijk uit pasta water, eigeel en kaas.
Kook als eerste de orzo volgens de bereidingswijze.
Vervolgens snij je een uitje in olijfolie en bak je dit in een hapjespan of koekenpan totdat deze glazig is, hierna voeg je knoflook toe samen met wat zout en bak je dit nog een paar minuten mee.
Ondertussen scheid je de eigelen en doe je het eigeel samen met wat pastawater, zout, peper en de zuivelspread in een bakje en meng je dit totdat het egaal is.
Daarna voeg je de spinazie toe aan de uit en bak je dit totdat de spinazie geslonken is. Hierna kun je de orzo eraan toevoegen.
Vervolgens zorg je dat het vuur laag staat en voeg je de carbonara saus toe. Dit goed blijven roeren voor ongeveer twee tot drie minuten.
Snij de ham en burrata in stukjes en leg dit bovenop de pasta. Verdeel over drie borden.
Eet smakelijk!❤️

Orzo carbonara met burrata
Materials
- 120 gram orzo
- 0,5 theelepel knoflookpuree
- 60 gram serranoham
- 1 kleine rode ui
- 125 gram spinazie
- kopje pasta water
- 1 bol burrata
- 60 gram parmazaanse kaas optioneel
- 2 eigeel
- 100 gram zuivelspread
- zout en peper naar wens
Instructies
- Zet een pan water op en kook de orzo volgens de bereidingswijze
- Meng het eigeel met de zuivelspread en klein beetje pastawater in een kommetje
- Snipper de rode ui en bak deze samen met de knoflookpuree in een pan
- Voeg daarna de spinazie zout en peper toe
- Als de spinazie helemaal geslonken is kun je de orzo hieraan toevoegen
- Daarna zet je het vuur laag en voeg je hier het mengsel van het eigeel eraan toe, doe dit voor ongeveer twee tot drie minuten. Blijf ondertussen goed roeren
- Snij de ham en burrata in kleine stukjes. Serveer dit bovenop het mengsel samen met de parmazaanse kaas.