Pancake cereal
Voorbereidingstijd10 min
Active Time1 uur
Gang: lunch, Ontbijt
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: banaan, fruit, healthy, lunch, mascarpone, ontbijt, pancake, pancake cereal
Yield: 2 personen
Materials
- 40 gram havermout
- 40 gram tarwebloem
- 1 theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel baking soda
- snufje zout
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract
- 150 milliliter melk
- 1 banaan
- Fruit optioneel
- mascarpone en/of honing optioneel
- zonnebloemolie om in te bakken
Instructies
- Doe alle droge ingrediënten in een kom
- Voeg vervolgens het vanille extract, ei, banaan en melk toe
- maak het geheel glad met een staafmixer, mocht je deze niet hebben kan het ook in de blender
- Doe het beslag in een spuitfles/spuitzak
- doe wat zonnebloemolie in de pan en spuit elke keer een klein beetje beslag in de pan, hierdoor krijg je mini pancakes. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat, anders verbranden ze.
- draai na ongeveer 1 minuut de pancakes om (totdat de pannenkoekjes een beetje loslaten), herhaal dit tot het beslag op is.
- Serveer met wat vers fruit, marscarpone en/of honing