Deze pasta zag ik al meerdere malen op Pinterest voorbij komen dus ik was benieuwd en wilde hem ook een keer zelf maken!
Ik wilde een gezonde versie hebben zonder teveel ‘zooi’.
Mocht je hem wat romiger willen kun je nog extra avocado of eventueel wat yoghurt toevoegen. Als de calorieën je niet uitmaken kun je de yoghurt vervangen door crème fraîche.
Als je liever geen vegetarische gerecht eet kun je hier 350 gram kipdijfilet aan toevoegen.
Calorieën per portie zonder toppings: 633
Koolhydraten: 62,6
Vet: 36,2
Eiwit: 12,5
Pasta met avocado spinaziesaus
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Yield: 4 personen
calorieën: 633kcal
Materials
- 280 gram ongekookte pasta
- ½ theelepel knoflook
- 1 avocado
- ½ sap van een citroen
- 200 gram spinazie
- 40 gram parmazaanse kaas
- ⅓ theelepel chilivlokken
- 2 takjes basilicum
- ½ rode ui
- 8 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 15 gram parmazaanse kaas Als garnering
Instructies
- Zet een pan met ruimkokend water op en kook de pasta zoals de bereidingswijze
- Doe de avocado, spinazie, knoflook, sap van een citroen, peper, zout, chilivlokken, basilicum en parmazaanse kaas in de keukenmachine of staafmixer
- Nadat allles fijn gemalen is voeg je rustig de olijfolie toe aan het mengsel in de keukenmachine totdat je echt een saus krijgt.
- Voeg de saus samen met de pasta en top af met wat extra kaas en chilivlokken