Pasta is heerlijk comfortfood! Deze pastasaus van zoete aardappel is heel makkelijk om te maken en ook nog gezond. Doordat je de pasta saus zelf maakt weet je ook wat erin zit. Hierdoor zijn er geen onnodige dingen aan toegevoegd.
Het recept is heel simpel, je snijd de tomaat, ui en zoete aardappel in stukken en legt deze op een ovenschaal. Hierna doe je hier de olijfolie en kruiden overheen. Dit schuif je voor 30 minuten in de oven op 180 graden.
Daarna doe je alles in de blender samen met de zuivelspread en blend je dit tot een gladde saus.
Je haalt het velletje van de saucijsjes en snijd deze in kleine stukjes. Dit bak je even op laag vuur.
Ondertussen zet je een pan op met water voor de pasta en kook je de pasta.
Nadat de saucijsjes goed gebakken zijn voeg je hier de pasta en de pastasaus bij.
Serveer met wat feta en hazelnoten.
Eet smakelijk! ❤️

Pasta met saus van zoete aardappel
Materials
- 180 gram (volkoren) pasta
- 100 gram feta
- 3 sauzijs
- 20 gram Hazelnoten
Pastasaus
- 200 gram zoete aardappel 1 kleine zoete aardappel
- 105 rode ui 1 rode ui
- 390 gram tomaten 3 tomaten
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1,5 theelepel knoflookpuree
- 2 theelepels italiaanse kruiden
- 1 theelepel rozemarijn
- 30 milliliter olijfolie
- 2 eetlepels Zuivelspread
- peper en zout naar wens
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snij de groente in stukken en leg deze in een ovenschaal met de olijfolie en de kruiden
- Zet dit voor 30 minuten in de oven
- Verwarm ondertussen een pan met heet water voor de pasta, kook de pasta volgens de bereidingswijze
- Doe nadat de groente uit de oven zijn dit in een blender met de zuivelspread
- Haal het velletje van de saucijsjes en snij deze in stukjes
- Bak de saucijsjes en voeg hierna de pastasaus toe
- Serveer met feta en hazelnoten