Pasti.. wat? Pastinaak is een groente die je vooral in de winter in de supermarkt tegen zal komen. Pastinaak is zoeter nadat de vorst eroverheen is geweest dus ligt van oktober tot maart in de supermarkt. Vandaar dat je soms even moet zoeken waar het ligt 😉
Pastinaak heeft de vorm en kleur van een witte wortel. Tegenwoordig maakt men er vanalles mee; groentechips, puree of frietjes! Ik had deze frietjes al een tijdje op mijn lijstje staan maar het kwam er maar steeds niet van maar nu was het zover 🙂Â
Dus ben je opzoek naar een gezonder alternatief dan frietjes of ben je net als ik gewoon nieuwsgierig? Dan is dit recept zeker aan te raden!Â
Ik was heel nieuwsgierig dus bleef maar voor de oven kijken of te kijken of dit wel lekker was. Maar het overtrof mijn verwachtingen.Â
Ik maakte deze frietjes met paprikapoeder, knoflook en rozemarijn maar er zijn een hoop lekkere combinaties.Â
Je hoeft ze alleen even te schillen, snijden en kruiden en de oven doet het echte werk.Â
Ik serveerde de frietjes met truffelmayo maar je kan ze ook serveren met wat Avocado crème.Â
Eet smakelijk alvast!Â

Pastinaak frietjes
Materials
- 275 gram pastinaak geschild en gesneden
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpuree
- 2 theelepels rozemarijn
- 4 eetlepels olijfolie
- snufje zeezout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de pastinaak en snij in dunne gelijk waardige reepjes
- Voeg de kruiden toe en leg de pastinaak op een ovenschaal
- Laat dit 30 minuten in de oven staan en doe halverwege de pastinaak omdraaien
- Serveer met truffelmayo of met een frisse avocadodip