Deze pittige pompoensoep is precies wat je nodig hebt met deze koude dagen. Ondertussen is het nog niet echt koud maar het is pompoen seizoen. Ideaal om lekker te gaan experimenteren met pompoen. Ik maakte deze pompoensoep met een hoop groente, lekker gezond dus!
Het recept is echt heel simpel, je snijd namelijk de groentes. Deze leg je op een ovenschaal en schuif je in de oven. Daarna doe je de groentes in een grote pan met water en maak je er soep van, kind kan de was doen!
Als je niet zo van een dikke soep houdt kun je er wat extra water bij toevoegen. En hou je niet zo van pittig? Doe er dan minder tot geen chilipoeder in.
Ik ben benieuwd wat je ervan vind!

Pittige pompoensoep
Yield: 7 porties
Materials
- 2 zoete aardappels 270 gram
- 1 flespompoen 1100 gram
- 4 wortels 410 gram
- 200 milliliter kokosmelk
- pompoenpitten ter garnering
- 30 milliliter olijfolie optioneel
- 1 liter water
Kruiden
- 1 bol knoflook 30 gram
- 3 theelepels komijn
- ½ theelepel chillipoeder
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepels gedroogde tijm
- 2 cm gember
Instructies
- Snij de zoete aardappel, pompoen en wortels in stukken. Wikkel de knoflook in aluminum met een beetje olijfolie en zout.
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Leg de gesneden groente op een ovenplaat met de olijfolie en de kruiden voor 40 minuten
- Zet een pan op en leg hierin de groente welke uit de oven komen, voeg hier 1 liter water aan toe
- Als de groente nog niet helemaal gaar zijn laat je dit nog even koken
- Als de groente gaar zijn blend je dit tot een egale massa met de staafmixer of in een blender
- Voeg vervolgens de kokosmelk toe
- Serveer de soep met wat pompoenpitjes, eventueel wat yoghurt en brood