Rode ui op zoetzuur was iets wat al een tijdje op mijn lijstje stond om te maken maar er niet van kwam. Terwijl het echt heel simpel is om te maken!
Je doet gelijke delen water en azijn. Om de pot op de foto helemaal te vullen heb je van beide 200 milliliter nodig. Daar voegde ik nog één theelepel honing aan toe. Dit is een basis recept. Je kun je er dus extra kruiden aan toevoegen op je rode ui net een andere of diepere smaak te geven.
Je voegt de ingrediënten samen in een steelpannetje en wacht tot dit kookt. Ondertussen snij je de rode ui fijn. Ik dit dit met een mandoline. Hiermee kun je de rode ui namelijk echt heel fijn snijden, deze is gewoon te koop bij de IKEA.
Nadat het water kookt zet je het vuur uit. Doe de rode ui in de pot en voeg het gekookte water toe. Doe de deksel erop en zet dit voor een nachtje in de koelkast. Morgen zul je zien dat je rode ui nog meer kleur (en smaak) heeft gekregen.

Rode ui op zoetzuur
Materials
- 1 rode ui in schijfjes
- 200 milliliter water
- 200 milliliter azijn
- 1 theelepel honing
Instructies
- Snij de ui in ringen en stop deze in een luchtdichte pot
- Breng de overige ingrediënten aan de kook op middelhoog vuur, als het water kookt kun je het vuur uitzetten
- Vervolgens kun je het water over de uien heen gieten, laat even afkoelen en bewaar het daarna in de koelkast
- Wacht ongeveer een dag totdat je ze serveert om de echte rode kleur te krijgen