bytessa
, ,

Salade met geitenkaas

Deze salade is ideaal nu de temperaturen weer wat dalen. Met echte herfstige seizoensgroenten.

In augustus is namelijk de spinazie en de bietjes in het seizoen. Hoe leuk is het om juist met de groente en fruit uit het seizoen aan de slag te gaan!

Als eerste zet je even een droge koekenpan op het vuur en rooster je hierin de hazelnoten. Doordat je ze kort roostert hebben ze net iets meer smaak. 

Ik kocht de linzen uit een blikje maar je kun ze ook makkelijk zelf maken. Kook de linzen dan in ongeveer 40 minuten gaar in een steelpannetje. Voeg wat zout hieraan toe. Blijf goed roeren. Het kan zijn dat het water op is omdat dit verdampt door het koken, voeg dat extra water toe totdat ze linzen helemaal gaar zijn.

Heb je niet zoveel tijd? Koop dan de linzen uit een blikje en spoel deze even af. Vervolgens snij je de spinazie wat fijner en pak je de rucola. Dit mix je even en leg je op een bord. 

Daarna kun je de geitenkaas, avocado en bietjes fijn snijden en toevoegen aan je bord.

Als laatste snij je de hazelnoten fijn welke je geroosterd hebt en voeg je dit nog toe aan je salade. 

Je kan het (eventueel) serveren met wat balsamico creme.

Eet smakelijk!❤️

Salade met geitenkaas

Salade met geitenkaas, avocado, bietjes en hazelnoten
Voorbereidingstijd45 min
Active Time5 min
Gang: Bijgerecht, lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Trefwoord: bieten, bietjes, gezond, rucola, salade, spinazie, vega, vegetarisch
Yield: 1 persoon

Materials

  • 100 gram linzen
  • 50 gram geitenkaas
  • handje rucola
  • handje verse bladspinazie
  • 100 gram voorgekookte rode biet
  • ½ avocado
  • 10 geroosterde hazelnoten

Instructies

  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan totdat ze bruin worden, laat dit even afkoelen.
  • Haal de helft van de linzen uit het blikje en spoel deze af
  • Snij de spinazie wat fijner en doe dit samen met de rucola op een bord, leg de linzen daarover heen
  • Snij de gietenkaas in kleine stukjes en de avocado en bietjes in stukjes en leg deze ook op het bord.
  • Snij de hazelnoten wat fijner en garneer deze af op de salade.
  • Voeg er eventueel wat balsamicocreme overheen.
  • Eet smakelijk!
Gerelateerde berichten
Bytessa.nl

Get to know me!

Foodblogger en voedselfotograaf

Hi Foodie! 

Leuk dat je een kijkje neemt op ByTessa.nl! Ik ben Tessa en ben het gezicht achter al deze heerlijke recepten. Ik wil je laten zien dat gezond eten helemaal niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn.

Hier vind je makkelijke, goedkopere en voedzame recepten. Van ontbijtrecepten tot toetjes. Voor ieder wat wils dus!
 

Tessa Post

My personal favorites
Explorer