Nu de lente weer in aantocht is, is het weer tijd voor wat frisse salades.
Toen ik deze salade maakte was ik de dag daarvoor op de markt geweest. Ik kocht vijgen. Eigenlijk geen idee waarmee ik dat kon combineren.
Ik zie het vaak voorbijkomen in de yoghurt maar daar ben ik zelf niet zo fan van.
Waar ik wel fan van ben is pompoen, ik voegde er wat ook wat geitenkaas aan toe en… ohhh wat was dit lekker!
Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt! Het is heel simpel om te maken. Ik deed de pompoenblokjes bevroren 15 minuten in de air fryer. Ondertussen kon ik de rest al snijden en in een (salade)kom leggen. Nadat de pompoenblokjes klaar zijn kun je gelijk aanvallen ;).
Oh en, vet wel even het schaaltje in waar de pompoen blokjes op liggen. Anders plakken ze vast, ik spreek uit ervaring ;).

Salade met vijgen, geitenkaas en pompoen
Materials
- 100 gram pompoen blokjes diepvries
- 60 gram komkommer
- 1 vijg
- 20 gram geitenkaas
- 2 handjes spinazie
- 1 handje rucola
- basamico
Instructies
- Doe de bevroren pompoenblokjes 15 minuten op 180 graden in de oven of air fryer
- Snij ondertussen de overige producten en leg alles in een kom
- Als de pompoenblokjes klaar zijn voeg je deze toe aan de salade
- Eet smakelijk!