Laatst maakte ik zelf satésaus. Dit wilde ik al een tijdje maken en had het idee dat dit heel moeilijk was. Maar dit was makkelijker als ik dacht. Het is namelijk zo klaar. Wel is het belangrijk dat je de juiste ingrediënten in huis hebt om satésaus te maken.
Sinds ik zelf satésaus heb gemaakt heb ik het nooit meer uit een potje gekocht. Zelf maken is namelijk veel lekkerder als kant-en-klaar.
Ik ben benieuwd wat je ervan vind.
Eet smakelijk!

Satésaus
Active Time10 min
Yield: 6 personen
calorieën: 193kcal
Materials
- 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
- ½ theelepel geraspte gember
- 1 theelepel knoflook
- 2 theelepels sambal
- 2 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels pindakaas
- snufje zout
- scheutje citroensap
- 1 blikje kokosmelk (400 ml)
Instructies
- Doe de kokosmelk, basterdsuiker en ketjap manis in een steelpannetje. Verwarm dit op een lage temperatuur totdat de suiker volledig is opgenomen.
- Voeg vervolgens de pindakaas toe totdat er een dikkere saus ontstaat
- Als laatste voeg je de overige ingrediënten toe en roer je dit met een garde totdat alles volledig is opgenomen.
- Eet smakelijk!