bytessa
, , , ,

spinazie stamppot met zoete aardappel

Spinazie stamppot maar dan net even anders! Deze stamppot is namelijk zoete aardappel in plaats van normale aardappel. Met dit recept maak je of drie wat kleinere porties of twee grote porties. 

Je kan de zoete aardappel schillen maar dit hoeft niet perse. Als je dit niet doet zorg dat je het goed schoonmaakt. Snij ze in blokjes en kook ze gaar. Stamp de aardappelen en voeg melk, zout, peper en mosterd toe naar wens. 

Vervolgens voeg je de spinazie beetje bij beetje toe. Doordat de aardappelen warm zijn slinkt de spinazie vanzelf. Gewoon goed blijven roeren. 

Verdeel de stamppot over 2 of drie borden. Doe hier overheen de zongedroogde tomaten, feta en zoetzure rode ui. Zoetzure rode ui kun je kant en klaar kopen maar ook heel makkelijk zelf maken. Hier vind je het recept. 

Eet smakelijk!❤️

spinazie stamppot met zoete aardappel en gerookte kip

spinazie stamppot met zoete aardappel en gerookte kip

Gang: diner
Yield: 2 porties

Materials

  • 1 kilogram zoete aardappel
  • 50 milliliter (plantaardige) melk
  • 200 gram spinazie
  • 100 gram gerookte kip
  • 12 zongedroogde tomaten
  • 50 gram feta
  • 1 eetlepel rode ui op zoetzuur
  • 1,5 theelepel scherpe mosterd
  • peper en zout naar wens
Gerelateerde berichten
Bytessa.nl

Get to know me!

Foodblogger en voedselfotograaf

Hi Foodie! 

Leuk dat je een kijkje neemt op ByTessa.nl! Ik ben Tessa en ben het gezicht achter al deze heerlijke recepten. Ik wil je laten zien dat gezond eten helemaal niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn.

Hier vind je makkelijke, goedkopere en voedzame recepten. Van ontbijtrecepten tot toetjes. Voor ieder wat wils dus!
 

Tessa Post

My personal favorites
Explorer