bytessa
, , ,

Spinazierisotto met rookvlees

Spinazie risotto met een zacht gekookt eitje en rookvlees. Klinkt heerlijk toch?

Het recept is eigenlijk niet zo heel ingewikkeld. Je snijd de rode ui en zet een koekenpan op met wat olijfolie.

Kook ondertussen ook alvast het water en zet dit in een maatbeker met het bouillon blokje.

In de koekenpan bak je de rode ui in totdat deze glazig is. Hierna voeg de knoflookpuree toe. Vervolgens voeg je de risotto toe en bak je dit even kort mee. Let op blijf goed roeren anders kookt dit aan.

Voeg vervolgens beetje bij beetje water bij de risotto. Als je wilt weten of de korrel goed gaar is moet je dit even proeven. Als de korrel hierna nog hard is kun je wat extra water toevoegen. Dit proces duurt ongeveer 20 minuten, zorg dat het vuur niet te hard staat en blijf goed roeren.

Zet ondertussen een pan met water op en kook hierin de eitjes zacht (ongeveer 7 minuten).

Als de risotto bijna gaar is voeg je de spinazie toe. Giet de eieren daarna af, pel deze en snij doormidden. Snij als laatste de plakjes rookvlees in dunne reepjes. 

Voeg als laatste wat peper, zout en parmazaanse kaas toe naar wens. Serveer met wat pijnboompitjes. 

Eet smakelijk! ❤️

Tip: mocht je risotto te lang duren of ingewikkeld vinden kun je deze ook vervangen door orzo. 

Spinazierisotto

Spinazie risotto

Yield: 2 porties

Materials

  • 2 kleine rode ui
  • 100 gram diepvries spinazie
  • 1,5 theelepel knoflookpuree
  • 140 gram risotto
  • 550 milliliter (gekookt) water
  • 2 zachtgekookte eieren
  • 6 plakjes runderrookvlees
  • 20 gram pijnboompitjes
  • parmazaanse kaas optioneel

Instructies

  • Snij de rode ui in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan met olijfolie en de rode ui totdat deze glazig is, voeg hierna de knoflook toe en bak deze even mee
  • Kook het water in de waterkoker en voeg het boullionblokje toe
  • Voeg de risotto toe aan de ui en de knoflook en bak deze even kort mee
  • Vervolgens voeg je beetje bij beetje het water toe aan de risotto totdat het helemaal gaar is. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.
  • Zet een pan op met water en kook hierin in de eieren. Doe dit voor ongeveer 7 minuten
  • Als de risotto bijna gaar is doe je de spinazie erbij totdat deze helemaal ontdooit is
  • Snij het rookvlees in kleine reepjes
  • Giet de eieren af, pel deze en snij doormidden
  • Maak het bord op met de risotto, rookvlees en ei
  • Serveer het wat pijnboompitjes en kaas
Gerelateerde berichten
Bytessa.nl

Get to know me!

Foodblogger en voedselfotograaf

Hi Foodie! 

Leuk dat je een kijkje neemt op ByTessa.nl! Ik ben Tessa en ben het gezicht achter al deze heerlijke recepten. Ik wil je laten zien dat gezond eten helemaal niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn.

Hier vind je makkelijke, goedkopere en voedzame recepten. Van ontbijtrecepten tot toetjes. Voor ieder wat wils dus!
 

Tessa Post

My personal favorites
Explorer