Deze tomaat paprika soep maakte ik eigenlijk per toeval. Ik had namelijk nog tomaten en paprika’s over en maakte hier een lekkere soep van. Zeker met de koude dagen vind ik een lekkere soep voor de lunch echt heel chill. Weer eens wat anders als je boterham met (pinda)kaas ;).
Het lekkerste is als je de groentes roostert in de oven, mocht je geen oven hebben of hier geen tijd voor hebben kun je ze ook koken in een pan, bak de groentes dan even aan in een pan en voeg daarna pas het water toe. Wacht totdat de groentes helemaal gaar zijn en doe dit vervolgens alsnog in de blender.
Je kan de knoflook eventueel ook vervangen door knoflookpuree.
Eet smakelijk!

tomaat paprika soep
Active Time40 min
Yield: 3 porties
Materials
- 400 milliliter water
- 1 blokje groentebouillion
- 6 grote tomaten
- 2 paprika's
- 2 rode ui
- 1 bol knoflook ongeveer 6 teentjes
- 3 takjes basilicum
- 1,5 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel italiaanse kruiden
- 2 theelepels gerookte paprika poeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- scheutje olijfolie
Instructies
- Snij de uien, paprika en tomaten in grove stukken
- Leg deze op een ovenschaal met de kruiden (behalve de basilicum) en wat olijfolie. Mix dit met je handen tot alles goed gemengd is.
- Wikkel de bol knoflook in aluminiumfolie met een klein beetje olijfolie en leg deze tussen de groenten
- Verwarm de oven voor op 180 graden en grill de groenten voor 30 minuten
- Verwarm daarna de waterkoker met water en kook 400 milliliter water met een ½ groentebouillon blokje
- Doe de gegrilde groenten, knoflook, water, bouillon en de basilicum in de blender en blend dit tot een egale massa
- Eet smakelijk!