Tonijn is lekker en zo klaar, je hoeft het namelijk alleen uit het blikje te halen en uit te laten lekken en dan kun je het eten. Ik maakte er een tonijnsalade van.
Deze tonijnsalade is lekker en voedzaam. Ik serveerde het met een frisse knoflook dressing op yoghurt basis.
Tonijn uit blik wordt door veel mensen erg lekker gevonden. Het is naast zalm en haring zelfs de meest gegeten vis in Nederland.
Tonijn bevat eiwitten, vitamines A, B2 en D, en mineralen als jodium en ijzer. Dus af en toe tonijn eten kan zeker geen kwaad 😉
Verse tonijn is niet te koop in de supermarkt en dit moet je vaak eerst bereiden voordat je het kunt eten. Daardoor kies ik vaak voor tonijn uit blik, dat is namelijk zo klaar. Ideaal als ik even snel wil lunchen of het de avond van te voren wil klaarmaken. Ik heb dit ook altijd in de voorraadkast liggen.
Eet smakelijk!

Tonijn
Tonijnsalade
Materials
- 145 gram tonijn in zonnebloemolie
- 8 cherrytomaten
- 2 kleine handjes veldsla
- 80 gram parelcouscous
- 2 augurken
- 1 avocado
- 150 gram komkommer
Knoflookdressing
- 100 gram skyr
- 5 milliliter limoensap
- ½ theelepel knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 5 takjes peterselie klein gesneden
- 2 eetlepels sap uit het blikje tonijn
Instructies
- Zet een pan met water op en kook hierin de parelcouscous volgende verpakking. Kook de parelcouscous niet te hoog want anders valt het uit elkaar
- Snij de komkommer, cherrytomaten, aurgurk en avocado
- Laat de tonijn uitlekken en bewaar het vocht voor de dressing
- Voeg alle ingredient van de dressing samen. De dressing smaakt erg naar knoflook dus als je hier niet zo van houd voeg dan iets minder knoflook toe
- Giet de parelcouscous af en verdeel dit over twee borden, voeg daarna de rest van de ingredient toe. Serveer het met de knoflook-yoghurt dressing