Tegenwoordig hoor je het steeds vaker; groentechips. Het is de gezonde versie van de normale chips. Want een groot deel van Nederland heeft overgewicht. Het is daarom goed om na te denken wat je kunt veranderen.
Ik vind het zelf leuk om na te denken over een gezonde versie waardoor je wel bepaalde groentes en voedingsstoffen binnenkrijgt en hiermee te experimentern. Nu kan je mij voor chips over het algemeen wel wakker te maken. Des te leuker om dit een keer te proberen.
Ik maakte een zoete aardappel schoon en schilde deze met een kaasschaaf. Deze heeft over het algemeen iedereen wel in huis. Je kan ze ook met een mandoline schillen als je die in huis hebt. Mocht je ze snijden met een mes worden waarschijnlijk de plakjes te dik waardoor het niet gaar wordt in de oven.
Ik probeerde twee verschillende versies. Éen met alleen zoete aardappel en één met zoete aardappel olijfolie, zout en peper. Beide zijn lekker maar persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar die met olijfolie. Maar wil je het echt heel gezond houden dan kun je het natuurlijk ook zonder maken.
Nadat je de zoete aardappel in plakjes hebt geraspt leg je ze met bakpapier op een bakplaat in de oven. Bij mij waren ze in 12 minuten gaar maar het ligt eraan hoe dik de plakjes zijn en elke oven werkt natuurlijk weer anders.
Ik serveerde mijn zoete aardappel chips met deze heerlijke avocadodip. Maar je kan ook bijvoorbeeld een yoghurtdip maken.
Eet smakelijk!

Zoete aardappel chips
Materials
- 130 gram zoete aardappel 1 stuk
- 4 eetlepels olijfolie Optioneel
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Was de zoete aardappel en rasp het met de kaasschaaf in dunne plakjes
- Voeg de olijfolie, peper en zout toe en verdeel over een bakplaat
- Zet dit in de oven voor 12 tot 15 minuten
- Garneer met een lekkere dip en wat zeezout