Zoete aardappel pannenkoeken
Voorbereidingstijd15 min
Active Time30 min
Gang: Hoofdgerecht, lunch, Ontbijt
Trefwoord: amandelmeel, ontbijt, zoete aardappel
Yield: 2 personen
Materials
- peper + zout Naar wens
- 400 gram zoete aardappel
- 4 eieren
- 0,5 theelepel baking soda
- 0,5 theelepel vanille extract
- 4 eetlepels amandelmeel
- 200 milliliter melk
- 0,5 theelepel chilipoeder naar wens
- handje pecannoten optioneel
- maple syrup optioneel
- Arachide olie Om in te bakken
Instructies
- schil de zoete aardappel, en kook ze tot ze beetgaar zijn
- doe ze in de staafmixer en mix het tot een gladde massa
- Voeg de melk en de eieren toe
- doe daarna de baking soda, en de amandelmeel toe
- Voeg daarna naar smaak ook nog peper, zout en chilipoeder
- Nu kun je beginnen met bakken, doe wat arachide olie in de pan en een klein beetje beslag
- zorg ervoor dat je niet teveel beslag in de pan doet, kleine pannenkoekjes krijg je makkelijker omgedraaid